Fındıklı Krokan
Fındık krokan karamelize edilmiş şekere dövülmüş fındığın eklenmesiyle yapılan bir atıştırmalıktır. Şekerin karamelize edilmesi ile elde edilen tatlı kıvamlı bir hamur, fındık parçalarıyla birlikte katılaşır ve soğuduktan sonra kırılır.
Fındık Krokan için
Malzemeler
- 1 su bardağı şeker
- 3 tatlı kaşığı tereyağı
- 1 su bardağı enfes Armada Kuruyemiş fındığı
Fındık Krokan
Nasıl Yapılır
- Şeker tavaya alınır.
- Ocak açılarak şeker eritilmeye başlanır.
- Eriyen şekerin içerisine tereyağı eklenir.
- Fındıklar iki, üç parçaya bölünür.
- Karamelin içerisine alınır ve karıştırılır.
- Yağlı kağıt serili bir kaba alınarak soğutulur.
- Sonrasında soğuk servis edilir.